Uitzicht

Vanaf het terras, en door de ramen van de woonkamer, de slaapkamer en de badkamer hebben we uitzicht op de grens-bergen met Italië: de Cherbadung/Pizzo Cervandone, de Wannihorn en (helemaal rechts) de Helsenhorn. De tunnelingang leidt via een 2 km lange tunnel naar het dorpje Binn 5 km verderop. Te voet en op de fiets kun je over de oude weg door de imposante Twingi-kloof naar Binn. Over de passen tussen de bergen (hier rechts in beeld: de Chriegalppass) zijn 2-, 3- en 5-daagse trekkings naar Italië te maken.

Recht vooruit kijken we uit op de 2600 meter hoge Breithorn. (Vanuit Binn is deze in 4 uur te beklimmen). Daarnaast ligt de nog wat hogere Bettlihorn.

Tegenover ons op de flanken van de Breithorn ligt een klein kapelletje en het gehucht Hockmatta. Koeiebellen op de weiden aan de overkant, en het ruisen van de beek de Binna in de diepte vormen het lieflijke geluidsdecor.
Je kunt er een een rondwandeling naartoe maken over 2 van de 3 Binna-bruggen naar keuze, waarbij je vanaf de overkant het huisje mooi kunt zien liggen.

Naar rechts hebben we een vrij zicht over het Rhonedal, totdat dat dal 30km verderop bij Visp een bocht maakt. Vanaf het voorterras zijn vaak prachtige zonsondergangen te zien boven het Rhonedal.